Predsednik opštine Paraćin i u naredne četiri godine biće Vladimir Milićević, a za zamenicu predsednika izabrana Jelena Vidosavljević

Predsednik opštine Paraćin i u naredne četiri godine biće Vladimir Milićević, a za zamenicu predsednika izabrana Jelena Vidosavljević

Većinom glasova ma današnjoj sednici Skupštine opštine Paraćin je za predsednika Opštine Paraćin izabran Vladimir Milićević sa liste Aleksandar Vučić – Paraćin ne sme da stane koji je ovom prilikom dobio poverenje odbornika za naredni četvorogodišnji mandat. Za njegovu zamenicu izabrana je Jelena Vidosavljević koja će naredne četiri godine obavljati ovu funkciju.

Odbornici SO Paraćin su na današnjem zasedanju izabrali sedam članova novog sastava Opštinskog veća. Članovi veća koji će biti na stalnom radu su Ivan Stojanović, Žarko Savić, Saša Ružić, Dušan Mijajlović i Nenad Atanasković, dok će Bojan Veljković i Dejan Nešić biti u sastavu opštinskog veća, ali ne i na stalnom radu u opštini Paraćin.

Nakon izbora izvršnih organa opštine Paraćin u nastavku sednice konstatovan je prestanak mandatana na mestu odbornika izabranih funkcionera izvršne vlasti opštine Paraćin, a njihova odbornička mesta popuniće novi odbornici sa izbornih lista čiji su funkcioneri podneli ostavke.

U okviru prve tačke Dnevnog reda potvrđen je mandat novom odborniku Jugoslavu Nikoliću sa izborne liste Ivica Dačić – Premijer Srbije, jer je jedan odbornik sa ove liste podneo ostavku.

Podsećamo, novi saziv SO Paraćin kao i prethodnih godina broji 55 odbornika i to: 31 sa liste Aleksandar Vučić – Paraćin ne sme da stane, Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić – premijer Srbije 6 mandata, POKS – Nada za Paraćin – novi DSS Nemanja Radomirović 3 odbornička mesta, Ujedinjena opozicija Paraćina – Bojan Jovanović 11 mandata i Paraćin protiv nasilja 4.