Počela sednica Skupštine opštine Paraćin

Počela sednica Skupštine opštine Paraćin

Sednica SO Paraćin počela je danas u 12 časova, a na dnevnom redu su četiri tačkke. Očekuje se glasanje za predsednika opštine, njegovog zamenika i članove opštinskog veća.   

Podsećamo novi saziv SO Paraćin kao i prethodnih godina broji 55 odbornika i to: 31 sa liste Aleksandar Vučić – Paraćin ne sme da stane, Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić – premijer Srbije 6 mandata, POKS – Nada za Paraćin – novi DSS Nemanja Radomirović 3 odbornička mesta, Ujedinjena opozicija Paraćina – Bojan Jovanović 11 mandata i Paraćin protiv nasilja 4.

U okviru prve tačke Dnevnog reda potvrđen je mandat novom odborniku Jugoslavu Nikoliću sa izborne liste Ivica Dačić – Premijer Srbije, jer je jedan odbornik sa ove liste podneo ostavku.

U nastavku sednice, nakon potvrđivanja mandata zamenika predsednika SO Paraćin Milošu Đokiću na sednici je predloženo da se odbornici izjasne o kandidaturi dosadašnjeg predsednika opštine Vladimira Milićevića sa izborne liste Aleksandar Vučić – Paraćin ne sme da stane da ovu funkciju obavlja i u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Nakon utvrđivanja kandidature Vladimira Milićevića za predsednika opštine on se obratio odbornicima.

Očekuje se da u daljem toku sednice SO Paraćin bude organizovano glasanje za predsednika opštine Paraćin i druge organe izvršne vlasti.

U toku je glasanje za izbor predsednika opštine Paraćin i njegovog zamenika. Jedini kandidat za predsednika opštine je Vladimir Milićević sa liste Aleksandar Vučić – Paraćin ne sme da stane.

Većinom glasova od ukupnog broja odbornika tajnim glasanjem je za predsednika opštine Paraćin i u narednom četvorogodišnjem mandatu izabran Vladimir Milićević, dok je za njegovu zamenicu izabrana Jelena Vidosavljević.

Odbornici SO Paraćin su na današnjem zasedanju izabrali sedam članova novog sastava Opštinskog veća. Članovi veća koji će biti na stalnom radu su Ivan Stojanović, Žarko Savić, Saša Ružić, Dušan Mijajlović i Nenad Atanasković, dok će Bojan Veljković i Dejan Nešić biti u sastavu opštinskog veća, ali ne i na stalnom radu u opštini Paraćin.

Nakon izbora izvršnih organa opštine Paraćin u nastavku sednice konstatovane su ostavke na mestu odbornika izabranih funkcionera izvršne vlasti opštine Paraćin, a njihova odbornička mesta popuniće novi odbornici sa izbornih lista čiji su funkcioneri podneli ostavke.