Predavanje i pregled editorijala „Fashion fotografija“ Aleksandra Končara

Predavanje i pregled editorijala „Fashion fotografija“ Aleksandra Končara

Ovih dana u Paraćinu boravi Aleksandar Končar, poznato fotografsko ime u Austriji i dobrom delu Evrope. To je bila sjajna prilika da se paraćinski fotografi bliže upoznaju sa njegovim radom kao i sa stilovima i tajnama koje on gaji prilikom fotografisanja. Zato im je ispod kupole Regionalnog inovacionog start ap centra održao jedno interaktivo predavanje na temu „Fashion fotografija“.

Jedno od pitanja za Aleksandra je bilo šta je potrenbo da bi se stvorila dobra fotografija i da li postoji neka tajna prilikom rada sa modelima?

Pred objektivom njegovog fotoaparata stajali su poznati foto modeli, a njegove fotografije krasile su naslovnice brojnih svetskih časopisa. Veoma je poznat u modnom svetu pa je jedan deo svojih radova izložio u galeriji Regionalnog start ap centra.

Aleksandar Končar je pre skoro 20 godina napustio rodni Paraćin i otisnuo se put Austrije ge je nastavio školovanje, a potom kupio kameru kada je sve i počelo.

Prilikom jednog od retkih intervjua, izjavio je da je sa svojim bendom svirao u Austriji gde je i upoznao svog budućeg profesora improvizacije koji mu je i predložio da upiše konzevatorijum. On je i upisao, a potom i završio školovanje na Tiroler Landeskonservatorium za džez i improvizovanu muziku u Insbruku gde i danas živi.