Izložba Ištvana Kerekeša u paraćinskom Zavičajnom muzeju

Izložba Ištvana Kerekeša u paraćinskom Zavičajnom muzeju

Mađarski fotograf Ištvan Kerekeš izložio je svoja najbolja dela u paraćinskom Zavičajnom muzeju, a njegova samostalna izložba je svojevrsna nagrada nakon priznanja za 1. mesto na nedavno održanoj Međunarodnoj izložbi „Morava“. Ovaj umetnik za fotoaparatom je u paraćinskom muzeju izložio 68 svojih radova. Ištvanu Kerekešu je ovo drugi put da izlaže u Srbiji, jer je ranije imao jednu izložbu u Novom Sadu.

Organizator Međunarodnog festivala fotografije „Sarmates“ u okviru kog je ova izložba održana je foto grupa Art Tim iz Paraćina koja često sarađuje sa fotografima iz inostranstva. Prva dama Art Tima Nataša Petrović kaže da su članovi ove foto grupe sa Ištvanom razvili izuzetan prijateljski odnos.

Direktor Zavičajnog muzeja Paraćin Branislav Stojanović kaže da u ovim prostorijama izložbe fotografija nisu česte. Pohvalio je saradnju sa Art Timom koja će značiti i više ovakvih događaja u Zavičajnom muzeju.

Odmah nakon ove izložbe njeni posetioci i članovi Art Tima otišli su ka Regionalno-inovacionom start up centru gde je otvorena još jedna izložba u okviru Međunarodnog festivala fotografije „Sarmates“ koji traje do 17. septembra. Njen autor je dobro poznato ime u Paraćinu, Vladimir Jovanovski iz Severne Makedonije.