Poslednji ovogodišnji vašar u Paraćinu Sveti Toma

Poslednji ovogodišnji vašar u Paraćinu Sveti Toma

Tradicionalno se povodom proslave praznika posvećenom Svetom Tomi zatvara vašarska sezona organizovanjem poslednjeg vašara u godini. Na ovaj praznik nema saobraćaja Vidovdanskom ulicom ali je je ona ipak prepuna kupaca i prodavaca. Slatkiši, proizvodi od mesa, kolači, tezge sa garderobom, cveće i ručni radovi samo su neki od proizvoda koje su kupci danas bili u prilici da pazare. Vreme ih je prilično poslužolo jer je danas bilo veoma toplo za ovo doba godine te je ovogodišnji vašar posetilo veliki broj ljudi. Nas je zanimalo kakvo je interesovanje za kupovinu na tezgama i šta je to što kupci uglavnom pazare.

Vašar na Svetog Tomu četvrti je u nizu, ujedno i poslednji ove godine. Neki od naših sugrađana su svake godine redovni posetioci na svim vašarima, pa ih je ovo lepo oktobarsko vreme izmamilo da prošetaju Vidovdanskom ulicom i da ponešto i pazare.

Na Tomindan se na vašaru mogu videti ljudi iz cele opštine Paraćin mada ima i onih koji na vašar dođu iz okolnih opština i gradova. Ovogodišnji je poprilično bogatog asortimana sa dosta tezgi te smo naše sugrađane pitali kako im se dopada.

Vašar će trajati kao i svake godine do kasnih popodnevnih časova. Pa ukloliko ste zaboravili da je danas poslednji ovogodišnji vašar iskorositite ovo lepo vreme i prošetajte se do Vidovdanske ulice.