Ponuda i prodaja namirnica na paraćinskoj Zelenoj pijaci

Ponuda i prodaja namirnica na paraćinskoj Zelenoj pijaci

Veliki broj prodavaca svakodnevno izlaže svoju robu na praćinskoj Zelenoj pijaci na kojoj kupci imaju priliku da pazare voće, povrće, orašaste plodove, jaja I ostale neophodne namirnice za domaćinstvo. Paraćince smo pitali kako su zadovoljni ponudom ali i cenama na paraćinskoj pijaci?

Sa druge strane, nista manje nezadovoljni nisu ni prodavci koji ističu da je prodaja drastično opala. Ipak, u svom asosrtimanu imaju veliki izbor proizvoda, a povećanje cena je uslovilo i povećanje troškova prodaje. Paraćinske prodavce smo pitali kakva je prodaja poslednjih dana na pijaci i šta oni nude?

Tokom ovog perioda godine, od voća se uglavnom najviše prodaju citrusi tačnije mandarine koje je moguće naći po ceni od 130 do 180 dinara, narandže za 140,  banane za 150 dinara, a jabuke za 100 dinara po kilogramu. Jedna od namirnica koja se svakodnevno koriste su jaja čija je cena od 12 do 18 dinara po komadu. Prema podacima iz ankete koju je naša televizija sprovela, kupci se uglavnom žale na povećane cene najosnovnijih namirnica koje nisu u skladu sa njihovim kućnim budžetom.