Ponovo moguć uvid u deo biračkog spiska za opštinu Paraćin

Ponovo moguć uvid u deo biračkog spiska za opštinu Paraćin

Opštinska izborna komisija u Paraćinu donela je odluku o nastavku izbornih radnji, a izbori za poslanike u republičkom, kao i odbornike u lokalnom parlamentu biće održani u nedelju, 21. juna.

Kako bi proverili da li su i sa kakvim podacima upisani u birački spisak, građani imaju pravo da do njegovog zaključenja ostvare uvid u spisak i podnesu zahteve za izmenu upisanih podataka.

Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska za područje opštine Paraćin moguće je izvršiti elektronski ili u zgradi Opštine Paraćin, a zahteve za izmene predati najkasnije do 5. juna 2020.

Elektronskim putem provera podataka upisanih u birački spisak može se izvršiti unošenjem matičnog broja na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ili lično u jedinicama lokalnih samouprava. U Paraćinu uvid je moguće izvršiti na šalteru broj 5 u prizemlju zgrade Opštine. Ukoliko su podaci neodgovarajući građani mogu da podnesu zahtev za izmenom podataka Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove Uprave za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova, kao i subotom od 8 do 14 sati, a najkasnije do 5. juna 2020. godine, odnosno, do dana zaključenja biračkog spiska.

Nakon proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili ovlašćeno lice, po istom postupku kao i građani. Do 30. maja građani mogu podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati po mestu boravišta na teritoriji opštine Paraćin i taj podatak se ne može menjati do završetka izbora.