Odluke Štaba za vanredne situacije Opštine Paraćin 16. mart

Odluke Štaba za vanredne situacije Opštine Paraćin 16. mart

Sve lokalne javne ustanove u opštini Paraćin obustaviće privremeno rad sa strankama, odlučeno je na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin, a shodno preporukama Vlade Republike Srbije nakon uvođenja vanrednog stanja. Po ugledu na vlast u Beogradu i u Opštini Paraćin će radno vreme ugostiteljskih objekata biti skraćeno do 20 h.

Domovi zdravlja će u narednom periodu raditi po specijalnom režimu, odluka je Ministarstva zdravlja. Svim receptima se produžava rok, tako da će pacijenti koji imaju redovnu terapiju moći u apotekama da podignu lekove. U bolnicama će se raditi samo operacije kod životno ugroženih pacijenata, a sve ostale će biti odložene, kao i kontrolni pregledi. Opština Paraćin pripremila je i plan zbrinjavanja eventualnog većeg broja stanovnika obolelih od korona virusa u Paraćinu.

Opština Paraćin spremna je da ako bude bilo potrebe angažuje veći broj lekara i medicinskog osoblja. Svim nezaposlenim lekarima i medicinskom osoblju upućen je poziv da se angažuju kao volonteri.

Na sajtu Opštine Paraćin otvorena je posebna stranica Covid19 na kojoj će biti objavljene sve opštinske odluke u vezi sa funkcionisanjem lokalne samouprave u vanrednom stanju. Veoma je važno da građani prate jedino informacije koje daju zvanične državne institucije.