Planovi udruženja distrofičara za 2021. godinu

Planovi udruženja distrofičara za 2021. godinu

Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga za 2021. godinu ima brojne planove, a realizovaće ih samo ako epidemiološka i finansijska situacija bude to dozvolila. U udruženju je mirniji period u kome nema posebnih aktivnosti, jer je u toku konkurisanje za projekte. Trenutno se članovi udruženja bave izradom kućica za pse i polica od materijala koji su im ostali od prošlogodišnjih radionica.

Jedna od bitnijih aktivnosti za ovu godinu će sigurno biti pružanje neke vrste pomoći članovima udruženja kojima je ta pomoć potrebna.

Jedna od velikih želja u udruženju je da se ponovo organizuje Olimpijada  distrofičara koja je poslednji put bila održana na Grzi 2013. godine. Na tom sportskom događaju bilo je prisutno stotinak ljudi iz udruženja osoba sa invaliditetom iz Čačka, Kragujevca, Kraljeva pa čak i iz Banja Luke.

Postoji puno planova koje ni prošle godine udruženje distrofičara Pomoravskog okruga nije moglo da se sprovede u delo zbog epidemiološke situacije. Sada se većina tih želja verovatno neće ostvariti prvenstveno zbog finansijske situacije. Jedan od načina da se prikupe sredstva je i prodaja proizvoda koje članovi udruženja prave na radionicama, ali ipak većina tih stvari na kraju budu pokloni.

Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga trenutno ima oko 50 članova, ali zbog korona virusa ih u prostorijama udruženja nikad nema više od 5.

Ranijih godina je udruženje brojalo i više od 70 članova, ali su vremenom neki izgubili interesovanje, a neki su nažalost preminuli. Jovica Milenković zato poziva mlađu populaciju distrofičara da se aktivira, da se osobe učlane i druže sa ostalima iz udruženja distrofičara Pomoravskog okruga kroz zanimljive aktivnosti i radionice.