Sve osnovne i srednje škole u Paraćinu od sutra prelaze na nastavu na daljinu
Image by Alexandra_Koch from Pixabay

Sve osnovne i srednje škole u Paraćinu od sutra prelaze na nastavu na daljinu

Štab za vanredne situacije u Paraćinu na današnjoj elektronskoj sednici doneo je odluku da se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Školskoj upravi u Jagodini uputi preporuka da izda saglasnost da se u osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Paraćin nastava od 5. do 19. marta organizuje na daljinu.

Ovakva odluka rezultat je sve većeg broja osoba inficiranih korona virusom u opštini Paraćin, a posebno sve većeg broja dece predškolskog i školskog uzrasta obolelih od kovida 19, o čemu svedoči izveštaj pedijatrijske službe paraćinskog Doma zdravlja.

Prema jučerašnjim podacima kod oko 70 učenika potvrđena je infekcija, a oko 300 njih je trenutno u izolaciji zbog kontakta sa zaraženim osobama. I među prosvetnim radnicima sve je veći broj onih kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom. Zaključno sa jučerašnjim danom od kovida 19 boluje 39 prosvetnih radnika zaposlenih u paraćinskim školama.

Škole će za učenike biti zatvorene na dve nedelje, nakon čega će odluka o produžetku ovakve mere za suzbijanje epidemije korona virusa biti ponovo razmatrana.