Većina građana Paraćina je za ponovno uvođenje zabrane kretanja

Većina građana Paraćina je za ponovno uvođenje zabrane kretanja

Epidemiološka situacija u Paraćinu je kao i u celoj državi sve lošija i broj novozaraženih korona virusom svakim danom raste. Posle perioda praznika u kom smo se svi vidno opustili, epidemiološka situacija je prerasla u nepovoljnu. Medicinski deo Kriznog štaba Vlade Republike Srbije predložio je meru ponovnog uvođenja potpune zabrane kretanja, ali se Vlada Srbije o tome još uvek nije izjasnila. Većina građana sa kojima smo razgovarali misli da je pored vakcinacije rešenje koje može da pomogne u borbi protiv virusa upravo tzv. „policijski čas“.

Za većinu građana Paraćina potpuna zabrana kretanja ne bi bila preveliki problem, ali samo ako ne bi trajala duže od dve nedelje.

Od početka godine u opštini Paraćin zabeleženo je oko 1000 slučajeva infekcije korona virusom. U takvoj epidemiološkoj situaciji, bilo da zabrane kretanja ponovo bude ili ne, i dalje se treba pridržavati osnovnih mera prevencije a to su nošenje zaštitnih maski, izbegavanje okupljanja sa većim brojem ljudi pogotovo u zatvorenom prostoru i držanje fizičke distance.