Paraćnac Mirko Labović na master studijama u Moskvi

Paraćnac Mirko Labović na master studijama u Moskvi

Marljivim radom, trudom i odličnim rezultatima koje je ostvario u srednjoj školi i na fakultetu, Paraćinac Mirko Labović svoje školovanje nastavio je na Moskovskom univerzitetu geodezije i kartografije. Za studijski program geodezija i daljinska detekcija, Mirko je aplicirao još dok je bio na završnoj godini osnovnih studija Tehničkog fakulteta u Novom Sadu.

Mirko živi u domu za studente koji se nalazi pri Univerzitetu i korisnik je stipendije Ruske federacije. S obzirom da je student iz druge zemlje, paralelno sa nastavom Mirko pohađa i časove ruskog jezika. Nada se da će master diplomu dobiti za nešto manje od 3 godine.

Još u osnovnoj školi Mirko je želeo da krene putem svog oca i upiše Geodetsku školu. Sa 15 godina napustio je Paraćin i nastavio školovanje u Beogradu gde je završio svoje srednjoškolsko obrazovanje kao đak generacije, a potom Tehnički fakultet gde je dobio titulu za najboljeg studenta na smeru deodezija i geomatika.

Iako je kao tinejdžer napustio Paraćin, Mirko ističe da se nije pokajao što je krenuo putem koji je sam izabrao. Dodaje da veliku podršku ima od svoje porodice, koja mu u velikoj meri nedostaje.

Mirko se sada nalazi u svom rodnom gradu gde dolazi dva puta godišnje tokom raspusta. Za nešto manje od dve nedelje krenuće put Moskve kako bi bio spreman za 1. septembar kada će se vratiti predavanjima na Univerzitetu.