Paraćinskim penzionerima besplatan prevoz na koncert Iron Maiden u Beogradu

Paraćinskim penzionerima besplatan prevoz na koncert Iron Maiden u Beogradu

Iako je u prvi mah delovalo kao šala, izvestan broj paraćinskih penzionera će zaista iskoristiti besplatan prevoz do Beograda na koncert hevi metal benda Iron Maiden. Ovu vest su krajem prošle godine preneli gotovo svi štampani i elektronski mediji u Srbiji. Dva meseca nakon najave posetili smo Udruženje svih penzionera opštine Paraćin i pitali inicijatora ove akcije Milana Ilića otkud ideja za odlazak na koncert.

Koncert legendarnog benda Iron Maiden najavljen je još pre nekoliko meseci koji će biti održan u beogradskoj Štark areni 24. maja. I da ne bude zabune, Udruženje svih penzionera opštine Paraćin nudi besplatan prevoz ali ne i ulaznice čija se cena kreće od 3.900 do 6.900 dinara. Iako je mnogima je ova vest namamila osmeh na lice treba imati u vidu da je britanski bend osnovan pre skoro 50 godina pa je donekle logično da ima mnogo obožavalaca i među penzionerima.

Udruženje svih penzionera opštine Paraćin je osnovano 2016. godine i prema rečima predsednika Milana Ilića broji blizu 3000 članova. Svi oni mogu tokom godine mogu ostvariti pravo na odloženo plaćanje i povlašćene cene ogreva, odlazak na odmor ili banjsko lečenje.

Srbija šume i paraćinsko Udruženje svih penzionera tesno sarađuju već godinama, a u prilog ovoj činjenici je i akcija pošumljavanja Javorka javorom pre dve godine kada je zasađeno čak 5000 stabala. Penzionere iz Paraćina članarina u ovom udruženju košta mesečno svega 100 dinara, a njihove prostorije nalaze se u ulici Nikole Pašića bb u prizemlju zgrade Bakaruša.