Paraćinska biblioteka ugostila učenike OŠ „Stevan Jakovljević“ povodom „Dečije nedelje“

Paraćinska biblioteka ugostila učenike OŠ „Stevan Jakovljević“ povodom „Dečije nedelje“

Učenici drugog razreda OŠ „Stevan Jakovljević“ posetili su Narodnu biblioteku „dr Vićentije Rakić” povodom brojnih aktivnosti u okviru obeležavanja „Dečije nedelje“. Pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“ manifestacija je posvećena unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kom deca mogu da razvijaju sve svoje potencijale, kao i vršnjačkoj i međugeneracijskoj toleranciji. Tim povodom, mališani su imali predavanje na temu dečijih prava, a neke od njih smo pitali da li znaju da nam nabroje koja prava imaju deca.

„Dečija nedelja” je tradicionalna manifestacija koja se održava na nivou cele Srbije tokom prve nedelje oktobra. Sve školske i predškolske ustanove mnogobrojnim aktivnostima učestvuju u njenom obeležavanju.

Iz gradske biblioteke „dr Vićentije Rakić” poručuju da će do petka 6. oktobra svi mališani, predškolci i osnovci moći da se besplatno učlane u okviru održavanja „Dečija nedelja”.

Obeležavanje „Dečije nedelje” trajaće do 8. oktobra, a njen pokrovitelj je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji.

Leave a Reply