Paraćinci najčešće čitaju skandinavske trilere

Paraćinci najčešće čitaju skandinavske trilere

Svaki žanr ima svoju čitalačku publiku, a prema rečima zaposlenih u Narodnoj bibilioteci „dr Vićentije Rakić“ Paraćinci vole da čitaju sve. U protekloj godini čitani su istorijski i ljubavni romani, ali i naučno-fantastični. Koji su to naslovi koji su bili najtraženiji u 2023. godini rekla nam je bibliotekarka Slavica Perić.

U gradskoj bibiliotecipostoje izdanja brojnih izdavačkih kuća poput Lagune, Geopoetike, Derete i mnogih drugih. Što se tiče preporuke za koju knjigu se odlučiti, zaposleni su pripremili raznovrsne naslove.

Ljubav prema knjizi treba razvijati kod dece od najranijeg uzrasta. Te navike koje se stiču u porodici ostaju duboko ukorenjene za ceo život, pa tako je izuzetno važno zajedničko čitanje sa decom. A to možete učiniti u gradskoj biblioteci, gde će najmlađi moći da izaberu knjige i slikovnice sjajnih autora.

Narodna biblioteka „dr Vićentije Rakić“ bogatija je za više od 2500 knjiga koje su postale deo njenog knjižnog fonda koji trenutno čini oko 150 hiljada naslova rekla je Biljana Drenovaković, direktorka biblioteke.

Radno vreme biblioteke je svakog radnog dana od 8 do 19 časova, pa naši sugrađani, posebno najmlađi mogu da iskoriste zimski raspust i posete gradsku bibilioteku gde mogu da izaberu odlične naslove za čitanje i razonodu tokom ovih hladnih dana.