Održan 9. Sajam pčelarstva i meda u Paraćinu

Održan 9. Sajam pčelarstva i meda u Paraćinu

Više od 60 izlagača predstavilo je svoje proizvode na ovogodišnjem Sajmu pčelarstva i meda koji je organizovan u centralnoj gradskoj ulici u Paraćinu. Tradicionalno se ovaj sajam održava dan uoči Mladenaca, pravoslavnog praznika na koji se prave mladenčići premazani medom. Većina izlagača je iz Paraćina, ali ih ima i iz ostalih krajeva Srbije.

Pčelari su cenu svojih proizvoda donekle korigovali u odnosu na isti period od pre godinu dana. Većina izlagača teglu meda prodaje za oko 1000 pa i do 1200 dinara. Sajam je prilika da se pored meda i drugih pčelinjih proizvoda po najpovoljnijim uslovima nabavi i kompletna pčelarska oprema i repromaterijali

Ovo deveto izdanje sajma je u godini kada paraćinsko društvo obeležava 140 godina od osnivanja. Sajam je kao prethodnih godina organizovalo Društvo pčelara „Grza“ u saradnji sa Turističkom organizacijom.

.Na Platou u centru grada bili su izloženi radovi učenika nižih razreda paraćinskih osnovnih škola sa temom „Pčele i med“, a najbolji su i nagrađeni. Sajam je otvorio zamenik predsednice SO Paraćin Miloš Đokić, a po otvaranju okupljeni građani su imali priliku da vide i nastup KUD „Boki 4. juli“.