Međunarodni pčelarski etno sajam „Tromoravlje“ 11. put u Stalaću

Međunarodni pčelarski etno sajam „Tromoravlje“ 11. put u Stalaću

Više od 40 izlagača predstavilo je svoje proizvode na ovogodišnjem Međunarodnom pčelarskom etno sajmu „Tromoravlje“ održanom u Stalaću. Tradicionalno ovaj sajam organizuju pčelarska sekcija „Šurka“ iz Stalaća i Udruženje pčelara „dr Bogoljub Konstantinović“ iz Kruševca pod pokroviteljstvom opštine Ćićevac. Većina izlagača je iz okoline, ali ih ima i iz ostalih krajeva Srbije.

Pored meda, najviše je bilo tezgi sa pčelarskom opremom koju su posetioci mogli da kupe. Organizator etno sajma „Tromoravlje“ pčelar Lev Plužnikov kaže da ova manifestacija postoji zbog ljudi koji se bave pčelarstvom, a takvih u opštini Ćićevac ima mnogo.

Pčelarski etno sajam u Stalaću posetio je i predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije Rodoljub Živadinović koji ističe da je ova manifestacija veoma značajna za opštinu Ćićevac.

Međunarodni pčelarski etno sajam u Stalaću posetila je i predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić i tom prilikom je potvrdila da će i u budućnosti ova manifestacija imati podršku od opštine. Za sve ljubitelje pčelarstva i meda koji su posetili sajam u Stalaću, organizovan je i kulturno umetnički program.