Odbojkaši Borca već dve godine u Prvoj ligi Srbije

Odbojkaši Borca već dve godine u Prvoj ligi Srbije

Odbojkaši Borca već dve godine igraju drugi rang takmimčenja, odmah ispod Superlige Srbije. Ove sezone su za razliku od prošle praktično do kraja prvenstva morali da se bore za opstanak u ligi u čemu su nakon mnogo napora i uspeli. Odlasci Marka Marinkovića u Leskovac i Aleksandra Simića u Topolu uticali su na rezultate Paraćinaca koji su za razliku od prošle sezone u ovoj ostvarili 4 pobede manje. Trener Borca Marko Jovanović kaže da je poslednje prvenstvo kvalitetnije nego ono od pre dve godine ponajviše zbog ukidanja 1. B lige Srbije.

Liga u kojoj nastupaju Paraćinci je uz Superligu Srbije profesionalni rang takmičenja u kojima pored finansiskog momenta veliku ulogu igraju kvalitetni i redovni treninzi. Članovi OK Borac su ove sezone trenirali svega tri puta nedeljno, a trener ove ekipe Jovanović smatra da je to nedovoljno za Prvu ligu Srbije.

Potpredsednik OK Borac Božidar Cerović kaže da su se mnoge ekipe u Prvoj ligi Srbije pojačale zvučnim imenima kako u postavama tako i među trenerima. Borac već dve sezone igra drugi rang takmičenja što ni jednom klubu u opštini ne polazi za rukom. Ovaj klub je za prošlu takmičarsku godinu od Sportskog saveza opštine Paraćin dobio oko 2,5 miliona dinara što je  prema Cerovićevim rečima nedovoljno za Prvu ligu Srbije. On dodaje da je budžet Borca daleko najmanji u ligi.

On je uputio apel opštinskim vlastima da razmisle o povećanju budžeta namenjenom odbojkašima kako bi igrali malo veću uloigu u ovom rangu takmičenja. Opstanak u prethodne dve godine u velikoj meri je pomogla i pomoć Odbojkaškog saveza Srbije koji je u dva navrata donirao određenu svotu novca za nesmetano funkcionisanje kuba, a u prošloj sezoni je to iznoslo čak milion dinara.

Marko Jovanović kaže da mu je prošla sezona bila jedna od najtežih u karijeri i dodaje kako je njemu i igračima pomalo dosadilo da se bore za opstanak. Apetiti su im porasli pa bi želeli da se makar u narednoj sezoni nađu u gornjem delu tabele. I što je posebno zanimljivo, za tako nešto igrače mogu pronaći u svojim redovima.

Paraćinci su pojačali stručni štab, pokrenuli su školu odbojke, a već mesecima pored odličnog rada sa mlađim kategorjama odlično funkcioniše i ženska sekcija OK Borac. Što se tiče seniora oni će imati veoma malo slobodnih dana jer će dobar deo ekipe trenirati tokom celog leta kako bi što spremniji dočekali početak priprema i start nove sezone u Prvoj ligi Srbije.