Promocija ragbija u OŠ Stevan Jakovljević

Promocija ragbija u OŠ Stevan Jakovljević

Želeći da povećaju fond igrača na treninzima i porade na popularnosti ragbija, trener i igrači kluba Car Dušan silni ove nedelje promovišu kolektiv i sport koji treniraju gopdinama. Prva stanica ima je bila OŠ Stevan Jakovljević.

Atmosfera na pokaznom treningu u dvorištu škole bila je odlična, a članovi kluba su deci pokazali kako se lopta drži i baca saigraču, zajedno su odradili udarac telom u sunđere i vežbali obaranja.

Paraćinski ragbisti će ove i narednih nedelja prezentovati ovaj sport učenicima svih osnovnih i srednjih škola u našoj opštini. Promociju će završiti krajem maja meseca kada očekuju i nove članove kluba. Trener Šćepanović kaže da mu je bilo zabavno u radu sa decom.

Među igračima ragbi kluba Car Dušan silni ima nekoliko članova reprezentacije Srbije kako u mlađim kategorijama tako i među seniorima i često svoje najmlađe šalju na kampove perspektivnih igrača u Kladovo.

Ragbi klub Car Dušan silni je osnovan 2017. godine i takmiči se u Balkan Superligi, B grupi prvenstva Srbije, a najveći ostvaren uspeh do sada je plasman u ½ finale Kupa naše zemlje gde su Paraćinci poraženi od Radničkog iz Niša.