U kojoj meri su rezultati izbora ispunili očekivanja naših sugrađana

U kojoj meri su rezultati izbora ispunili očekivanja naših sugrađana

Prošla su nepuna dva dana od predsedničkih i parlamentarnih izbora na kojima je najveći broj glasova dobila lista Srpske napredne stranke „Zajedno možemo sve“ i njen predsednički kandidat Aleksandar Vučić. Među našim sugrađanima još uvek se sležu utisci nakon odlaska na biračka mesta, a mi smo iskoristili ovakvo njihovo raspoloženje i lep prolećni dan da ih pitamo kako komentarišu ubedljivu pobedu SNS-a.

Izlanost je u Paraćinu nešto manja od proseka na teritoriji čitave Srbije, a ona je u našoj opštini 55,41% na parlamentarnim odnosno 54,71% na predsedničkim izborima. To u brojkama izgleda ovako: na parlamentarnim izborima u Paraćinu je glasalo je 26.128 građana, a njih 25.799 na predsedničkim.

Naprednjaci su u Paraćinu na parlamentarnim izborima dobili 13.788 glasova, Socijalistička partija Srbije na drugom mestu sa 3.075 dok je za koaliciju „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ glasalo tek 2.340 Paraćinaca. Za naše sugrađane ovakve brojke i nisu preveliko iznenađenje.

Predsednički izbori na teritoriji opštine Paraćin protekli su u potpunoj dominaciji kandidata SNS-a. Aleksandar Vučić osvojio je 17.387 glasova što je blizu 70% od ukupno izašlih na birališta. Naši sugrađani su glaali na 55 biračkih mesta, a pravo glasa imalo je 47.154 punoletnih lica.