Obeležavanje „Noći muzeja“ u Paraćinu

Obeležavanje „Noći muzeja“ u Paraćinu

Izložbom slika Italijanskog umetnika koja je otvorena 14. maja u Kulturnom centru u Paraćinu obeležena je “Noć muzeja”. Postavku ove izložbe građani će moći da pogledaju svakog radnog dana od 7.30 do 15.30.

Istog dana, na platou ispred gradske biblioteke „Dr Vićentije Rakić” predstavljena je izložba odštampanih fotografija pod nazivom „Bratstvo”. Ova konceptualna izložba odraz je saradnje dva umetničko fotografska kluba, paraćinskog Art team-a i foto kluba „Megrez” iz Pekinga.

Izložbu „Bratstvo” otvorio je predesdnik Opštine Paraćin Vladimir Milićević. On je tom prilikom rekao da je ovo samo jedna u nizu izložbi foto kluba „Megrez” iz Pekinga u Paraćinu i da će saradnja paraćinskog i kineskog foto kluba biti nastavljena.

U atrijumu gradske biblioteke postavljeni su radovi mladog umetnika i člana Art team-a Aleksandra Stojanovića iz Zabrege kod Paraćina.

Sve manji broj inficiranih u Paraćinu ohrabrio je umetnike da pokažu svoja dela, što nam daje nadu da se život u doba pandemije polako vraća u normalu. Iako je epidemijska situacija u Paraćinu stabilna, predsednik naše opštine apleovao je na građane da i dalje poštuju sve mere.

Svi zainteresovani posetioci ove tri izložbe moći će da pogledaju naredne dve nedelje uz poštovanje svih epidemijskih mera i u manjim grupama.

Leave a Reply