O predlozima za dodelu septembarskih nagrada povodom Dana opštine

O predlozima za dodelu septembarskih nagrada povodom Dana opštine

Povodom Dana opštine Paraćin koji se obeležava 27. septembra, Odbor za nagrade i javna priznanja Skupštine opštine Paraćin još ranije je pozivao sva preduzeća, javne ustanove, sindikane i humanitarne organizacije, mesne zajednice, pravna lica i građane naše opštine da predlože kandidate za dodelu nagrada i  javnih priznanja. Javni poziv otvoren je 25. avgusta i dostupan je na zvaničnom sajtu opštine Paraćin.

Ovaj Javni poziv upućen je kako pojedincima, tako i svim javnim preduzećima, nevladinim i humanitarnim organizacijama, ustanovama i udruženjima. Odbor nakon razmatranja prispelih predloga dostavlja predlog kanidata za dodelu nagrada i drugih javnih priznanja Skupštini opštini koja donosi Odluku o dodeli.

Prema rečima predsednika Odbora za nagrade i javna priznanja SO Paraćin Zvonka Carevića u odnosu na prethodnu godinu, do sada je stigao znatno veći broj predloga. Povučen prošlogodišnjim iskustom očekuje da će najviše koverti sa kandidatima stići danas i u ponedeljak.

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Paraćin koja će biti održana 27. septembra biće uručena nagrada zvanje počasnog građanina opštine Paraćin koja se dodeljuje uz prethodnu saglasnost Ministarstva nadležnog za poslove lokalne samouprave. Osim ove biće dodeljena zlatna, srebrna i bronzana plaketa, diplome, novčane nagrade, zahvalnice i pohvale.