Narednog vikenda „Turistička promo džipijada – Ćuprija 2024.“
FOTO: Turistička organizacija Ćuprija

Narednog vikenda „Turistička promo džipijada – Ćuprija 2024.“

Turistička organizacija opštine Ćuprija u saradnji sa ljubiteljima adrenalinskih sportova, a pod pokroviteljstvom opštine organizuje manifestaciju „Turistička promo džipijada – Ćuprija 2024.“ u nedelju 28.aprila. Cilj ove manifestacije je upoznavanje šire teritorije opštine Ćuprija i promocija turističke ponude kroz organizovanje aktivnostti iz oblasti aktivnog odmora.  

Turistička promo džipijada namenjena je ljubiteljima adrenalinskih sportova, prirode,vozačima kvadova i džipova. Broj učesnika je ograničen. Okupljanje učesnika predviđenao je za 9 časova ispred manastira Ravanica. Nakon dobrodošlice i informisanja učesnika o stazi i aktivnostima, krenulo bi se u vožnju do spomenika ćuprijsko-paraćinske čete, preko Senjskg rudnika, gde bi bio i zvanični start na stazi.

Inače, staza je duga 24 kilometra, a proteže se duž Đurđeve strane, zatim do Gorunjara, preko Kremena i Starog sela, do Bikovca preko velikog grabara i do rudničkog groblja. 

Cilj i kraj staze vode do Lovačke kuće „Petrović“ gde će za učesnike biti organizovan tradicionalni specijalitet u ovom kraju poznatiji kao „Lovački sač“.