Mladi fudbaler Andrej Đukić iz Paraćina  igra za FK Čukarički

Mladi fudbaler Andrej Đukić iz Paraćina igra za FK Čukarički

Paraćinac Andrej Đukić iako član omladinske selekcije, nedavno je debitovao za prvi tim FK Čukarički iz Beograda. Za mini pič teren vezuju ga lepe uspomene jer je prve fudbalske korake načinio na ovom mestu kao član škole fudbala VUK. Čukarički je izabrao zbog toga što je jedan od najperspektivnijih srpskih klubova.

U Beograd se preselio odmah nakon završenog 8. razreda osnovne škole. Počeo je da trenira u selekciji mlađih kadeta, nastavio u selekciji kadeta a potom i omladinaca. Prekretnica u karijeri bile su pripreme na Kipru kada je Andrej bio najbolji strelac a  Spartaku iz Moskve za svega tri minuta je dao dva gola. Sada je i reprezentativac Srbije igrača do 18 godina starosti.

Prva pozicija na kojoj je igrao je štoper, igrao je i beka pa čak i na poziciji prednjeg veznog. Odlaskom u Čukarički dobija ofanzivne zadatke. U najvećem broju slučajeva igra po levoj strani.

Boban Lazić osnivač škole fudbala VUK počeo je da trenira Andreja Đukića pre 11 godina. Kaže kako je nakon svega nekoliko meseci primetio da će izrasti u kvalitetnog fudbalera.

Andrej će uskoro postati punoletan a to znači da će za nekoliko meseci morati da odluči da li će ostati u Čukaričkom ili promeniti sredinu.

I pored toga što su srpski klubovi tokom pandemije korona virusa poslali svoje fudbalere na mini odmor, mladi Andrej Đukić je nastavio sa treninzima. Kaže kako je nivo njegove fizičke spreme isti kako i pre nekoliko meseci, ako ne i bolji, kao i to da jedva čeka da se vrati obavezama u klubu i reprezentaciji Srbije.