Ministar Branislav Nedimović posetio opštinu Ćićevac

Ministar Branislav Nedimović posetio opštinu Ćićevac

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović danas je posetio Ćićevac. On je u ovoj opštini obišao farmu pilića porodice Spasić, gde je sa vlasnikom gazdinstva razgovarao о uslovima, merama podsticaja i podrške države poljoprivredi. Ovo je jedna od retkih opština u Srbiji koju je Nedimović posetio prvi put u proteklih 5 godina. Prema njegovim rečima postoje dva razloga za to.

Nakon obilaska savremene farme, u kojoj se, iz godine u godinu, povećava proizvodnja i planiraju nova ulaganja, ministar Nedimović je istakao da je ovo primer kako treba raditi u budućnosti u ovom sektoru, kako bi se ostvarili što bolji rezultati.

Vlasnik farme pilića u Ćićevcu Zoran Spasić, kaže da je njihovim uzgojem počeo da se bavi 1995. godine. U međuvremenu je unapredio proizvodnju i kaže da želi da je dodatno proširi.

Predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić zahvalna je ministru na poseti ovim krajevima. Ona kaže da se meštani ove opštine pretežno bave poljoprivredom, i dodaje da u njoj ima mnogo uspešnih farmi i gazdinstava.

Nakon posete farmi pilića porodice Spasić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je obišao fazaneriju i lovačko udruženje. Posetu ovoj opštini je završio obilaskom poljoprivrednog gazdinstva Marinković, koje se bavi proizvodnjom jabuka.