Marija Miladinović iz Ćuprije predstavila dve zbirke pesama

Marija Miladinović iz Ćuprije predstavila dve zbirke pesama

Ona je pozorišna glumica, dramska pedagoškinja, dobitnica nagrade Matićev šal i autorka četiri zbirke pesama. Ona se bavi problemima omladine i trudi se da kroz svoj rad da doprinos boljitku života mladih ljudi. Marija Miladinović svoj autorski rad kao pesnikinja počinje još 2012. kada je objavila svoju prvu zbirku pesama pod nazivom „Soba modrih boja“, a dve godine kasnije objavila je i drugu pod nazivom „Pita od džeza“. Objedinjavanjem upravo te zbirke i još jedne najaktuelnije koja nosi naziv „Brodvej pod svetlima mobilnih telefona“ predstavila se publici u svom rodnom gradu.

Puno prijatelja i ljubitelja poezije okupilo se u kosoj Sali ćuprijske gimaziji kako bi čuli i malo bolje upoznali autorku i njen rad. Marija Miladinović ističe da njen rad inspiriše sve ono što u svojoj okolini vidi i čuje, a za svoje zbirke kaže da su umetnost u njenom životu i njen život u umetnosti.

Ona je na promociji okupila brojne saradnike i prijatelje koji su upotpunili sinoćni program čitajući njene stihove.

Marija Miladinović objavila je tri samostalne i jednu grupnu zbirku pesama. Zbirka pod nazivom „Soba modrih boja“ nastala je još davne 2012. godine i tada je dobila nagradu Marićev šal. Zatim dve godine kasnije sa grupom autora objavljuje zbirku „Artikulisanje“ i jednu samostalnu zbirku pod nazivom „Pita od džeza“, dok je „Brodvej pod svetlima mobilnih telefona nastao“ ove godine. Marija je završila Akademiju umetnosti u Novom Sadu iima stalni pozorišni angažman u Gradskom pozorištu u Jagodini dok u Ustanovi kulture u Ćupriji vodi Školu glume. Takođe je članica Saveta za mlade pri Opštini Ćuprija i Umetničkog saveta Gradskog pozorišta Jagodina.