Opština Paraćin prezentovala projekat rekonstrukcije pozorišta i najavila izgradnju nove bioskopske i pozorišne sale

Opština Paraćin prezentovala projekat rekonstrukcije pozorišta i najavila izgradnju nove bioskopske i pozorišne sale

Opština Paraćin najavila je renoviranje gradskog pozorišta u okviru kog će biti izgrađene nove bioskopske i pozorišne sale. Ovo su novosti koje su objavljene na zvaničnom FB kanalu naše opštine.

“Projekat u okviru kog je predviđeno potpuno renoviranje Pozorišta, nakon čije će realizacije Paraćin napokon dobiti pozorišnu i bioskopsku salu po najsavremenijim standardima, privodi se kraju.

Paraćinsko pozorište jedno je od ozbiljnijih institucija u Srbiji i Paraćinci zaslužuju da nakon više decenija napokon imaju odlične uslove u kojima mogu da prate kvalitetne predstave i uživaju u bioskopskim projekcijama.  

Ulaganjem u infrastrukturu ustanova kulture, sa izgradnjom Muzeja staklarstva, ustanove koja će predstavljati i promovisati bogato nasleđe zanatske i industrijske proizvodnje paraćinskog stakla i najsavremenijom pozorišnom i bioskopskom salom, doprinosi se razvoju kulture što je svakako jedan od bitnijih ciljeva lokalne samouprave” piše u saopštenju opštine Paraćin na društvenim mrežama.

U njemu nije navedeno kada bi radovi trebalo da počnu, do kada će trajati i koliko će najavljena rekonstrukcija pozorišta koštati, o čemu će svakako biti reči u narednom periodu.