Koje knjige preporučuju u paraćinskoj Biblioteci da pročitate tokom februara

Koje knjige preporučuju u paraćinskoj Biblioteci da pročitate tokom februara

Narodna biblioteka „Dr Vićentije Rakić“ bogatija je za više od 2500 knjiga koje su postale deo njenog knjižnog fonda koji trenutno čini oko 150 hiljada naslova U gradskoj bibiliotecipostoje izdanja brojnih izdavačkih kuća poput Lagune, Geopoetike, Derete i mnogih drugih. Osim knjiga sa odeljenja za odrasle, dečije knjige veoma su aktuelne tokom cele godine. Kao i svakog meseca paraćinska biblioteka pravi sprisak preporuka za svoju čitalačku publiku, te su i za mesec februar odabrali zanimljive autore.

Slavica Perić, bibliotekarka u paraćinskoj biblioteci „Dr Vićentije Rakić“ spomenula je i autorku Karolinu Bernard čija je knjiga „Frida Kalo i boje života“ prevedena sa nemačkog jezika. Ova spisateljica neguje tradiciju pisanja o snažnim ženama te je ta tema obrađena i u ovoj knjizi.

Ljubav prema knjizi treba razvijati kod dece od najranijeg uzrasta. Te navike koje se stiču u porodici ostaju duboko ukorenjene za ceo život, pa tako je izuzetno važno zajedničko čitanje sa decom. U paraćinskoj biblioteci koja ima bogat fond knjiga za decu mogu se pronaći razne slikovnice, bajke, pesme, ali i romani sa velikim brojem likova sa kojima se svako od mališana može poistovetiti.

Anđela Milunović, master bibliotekar ističe da se kako za odrasle tako i za decu fond biblioteke knjigama za najmlađe često dopunjuje te da svako može da pronađe nešto što mu odgovara.

Direktorka paraćinske biblioteke „Dr Vićentije Rakić“ Biljana Drenovaković kaže da odeljenje odraslih korisnika ima formiranu kolekciju književne i neknjiževne građe za odrasle. Tu se nalaze odeljci bibliotekar preporučuje i čitaoci preporučuju.

Radno vreme biblioteke je svakog radnog dana od 8 do 19 časova, a Drenovakovićeva ističe da im tokom februara predstoje mnogobrojne aktivnosti kao što su obeležavanje Nacionalnog dana knjige i Međunarodnog dana maternjeg jezika.