Književno veće Andrije T. Radomirovića u ćuprijskoj biblioteci

Književno veće Andrije T. Radomirovića u ćuprijskoj biblioteci

Zbirke pesama „ Za one koji ćute“, „Pripovetke“ i „ Nedelje posta i nedelje bele“ koje je napisao Andrija T. Radomirovića predstavljene su ćuprijskim ljubiteljima poezije na književnoj večeri koja je organizovana u biblioteci „Dušan Matić“. Ovom prilikom, pored već ranije poznatih zbirki koje se nalaze u biblioteci, Andrija je premijerno publici predstavio još neke svoje radove.

Zanimljivo je to da je višegodišnji rad paraćinskog pesnika Andrije T. Radomirovića prvi put predstavljen u ćuprijskoj biblioteci pre skoro tri decenije. Dobra saradnja knjiženog kluba „Mirko Banjević“ čiji je Radomirović član i biblioteke „Dušan Matić“ potvrđuje i ova promocija koja je okupila mnogobrojne ljubitelje pisane reči. O autoru i njegovom stvaralaštu govorila je direktorka ćuprijske biblioteke Ljiljana Đorđević.

Andrija T. Radomirović se predstavio kao član paraćinskog književnog kluba „Mirko Banjević, a ovo autorsko veče upotpunjeno je govorom profesora doktora Predraga Jašovića i književnice Olge Mančić Ružić – Lodike.