Opština Ćuprija dodelila vaučere najugroženijim poljoprivrednicima pogođenim prošlogodiošnjim poplavama

Opština Ćuprija dodelila vaučere najugroženijim poljoprivrednicima pogođenim prošlogodiošnjim poplavama

Slađana i Ljiljana su poljoprivrednice sa teritorije Ćuprija koje su se ranije prošle godine obratile nadležnim službama za nadoknadu štete izazvane poplavama. Njihovi usevi na nekoliko desetina ari stradali su tokom poplava jula meseca 2023. godine, a u prostorijama ove opštine vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava uručeni su vaučeri za bar kakvu takvu nadoknadu štete.

Ovom prilikom dodeljeno je 36 vaučera u vrednosti tri puta 22 hiljade dinara svakom vlasniku poljoprivrednog gazdinstva koje je pretrpelo štetu tokom prošlogodišnjih poplava.

Pomoć im je obezbeđena u okviru programa tehničke pomoći za hitan odgovor Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), u partnerstvu sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Medijim ase u ime ove organizacije obradio Aleksandar Mentov.

Mnoga mala i porodična poljoprivredna gazdinstva sa teritorije opštine Ćuprija pretrpela su značajnu materijalnu štetu, a ovo je prva pomoć u saniranju, smarta predsednica opštine Jelena Đulinac.

Poljoprivrednici će vaučere moći da iskoriste do 31. maja ove godine za nabavku poljoprivredne semena, đubriva, opreme i alata.