Izbori 2023. birališta zatvorena, glasalo 25.949 birača

Izbori 2023. birališta zatvorena, glasalo 25.949 birača

Za izbor narodnih poslanika i odbornika u lokalnoj skupštini, u paraćinskoj opštini danas je glasalo 25 hiljada 949 birača, odnosno izlaznost je prema poslednjim podacima nakon zatvaranja biračkih mesta bila 55,8 odsto, kaže Aleksandra Antić, predsednica Opštinske izborne komisije, ističući da nije bilo prijavljenih nepravilnosti tokom glasanja.

Ukupno pet zbirnih lista na glasačkom listiću za kandidate za odbornike, odnosno ukupno 18 proglašenih lista za republički parlament, razlikovalo se po boji, a predsednica Izborne komisije u Paraćinu pojašnjava koji se listići priznaju kao važeći.

Opštinska izborna komisija ima rok od 96 sati od zatvaranja biračkih mesta za donošenje i objavljivanje ukupnog izveštaja sa rezultatima lokalnih izbora kao i izveštaja za narodne poslanike.

Današnje izbore pratilo je i 16 domaćih posmatrača sa ovlašćenjem i akreditacijom za praćenje izbornog procesa u Paraćinu, odnosno 319 stranih posmatrača sa ovlašćenjem za praćenje izbornih procesa na području Republike Srbije.