Informativna radionica u Regionalnom inovacionom start ap centru

Informativna radionica u Regionalnom inovacionom start ap centru

U paraćinskom Regionalnom inovacionom startap centru održana je radionica na kojoj je predstavljen program projekta „Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou“. Ovom prilikom prisutnim gostima obratio se menažer programa Vladimir Zafirović i objasnio o kakvom projektu je reč i naglasio da se ovaj projekat odnosi na lokalne zajednice na nivou Srbije.

Ovaj program finansiran je od strane Evropske unije i njen osnovni cilj je poboljšanje kvaliteta usluga socijalne zaštite i mera inkluzije na loklanom nivou. Pored informacija o uslovima i smernicama za konkurisanje, predstavnici Stalne konferencije gradova i opština odgovarali su na pitanja u vezi sa ovim Javnim pozivom. Uslov za ovaj projekat je da se on realizuje u Republici Srbiji i njegovo trajanje podrazumeva period do godinu dana.

Tema radionice bilo je predstavljanje Grant šeme programa tačnije visini finansijskih sredstva koja je namenjana za ovaj projekta. Ovoj radionici prisustvovali su gosti iz Svilajnca, Rekovca, Despotovca, Ćuprije, Ražnja i Boljevca, Kroz otvorenu diskusiju sa njima su predavači Vladimir Zafirović i Ana Rajković, saradnica za sporovđenje granta, razgovarali o daljem umrežavanju i drugim inovativnim projektima.