Generacija omladinaca FK Jedinstvo koja je 1996. godine ostvarila plasman u Kvalitetnu ligu Srbije ponovo na okupu

Generacija omladinaca FK Jedinstvo koja je 1996. godine ostvarila plasman u Kvalitetnu ligu Srbije ponovo na okupu

Na Gradskom stadionu u Paraćinu u nedelju su se okupili bivši fudbaleri FK Jedinstvo koji su pre 26 godina ostvaril plasman u kvalitetnu ligu Srbije. To je kako kažu bio najveći uspeh jedne generacije jer su omladinci ovog kluba po prvi put u klupskoj istoriji uveli zelene u prvi savezni rang takmičenja.

Dvadesetak nekadašnjih članova Jedinstva, podeljeni ravnopravno u dve ekipe odigrali su revijalni meč na glavnom terenu zelenih i prisetili se puta do omladinske lige Srbije. 

A u kvalifikacijama protivnici Jedinstva ka putu u Omladinsku ligu bili su prvaci preostala tri regiona: Putevi iz Zaječara, Dubočica iz Leskovca i Železničar iz Niša.

A u takozvanoj kvalitetnoj ligi Srbije, omladince Jedinstva čekali su mečevi sa Beograđanima: Partizanom, Crvenom zvezdom, Čukaričkim, Zemunom, potom i sa ekipama Mladost iz Lučana i Borac iz Čačka.

Generacija fudbalera rođenih od 1978. do 1981. godine nije se dugo zadržala u elitnom rangu. Naime, iako su se u 1. Omladinsku ligu Srbije plasirali 1996. iz nje su ispali nakon svega jedne sezone. Prvi deo sezone odigrali su odlično, a li su kako kažu popustili u nastavku.

Slobodan Boba Maksimović je u tom periodu trenirao dve kategorije, kadete i omladince, a sada već pokojni Ljubiša Bogdanović selekciju petlića i pionira.

Maksimović podseća lokalnu fudbalsku javnost da pomenuta generacija fudbalera ipak nije jedina koja je perdstavljala paraćinski fudbal u saveznom rangu.

Mnogi su na okupljanje došli iz raznih krajeva naše zemlje, a neki i iz inostranstva. Kažu kako nisu želeli da propuste priliku da se opet prisete najsjajnijih momenata iz njihovih karijera.

Ovo im naime nije prvo okupljanje jer su sličan događaj organizovali na desetogodišnjicu od plasmana u 1. Omladinsku ligu i zanimljivo, tada su u revijalnom meču pobedili prvi sastav FK Jedinstvo. Jedni drugima su obećali da naće proći mnogo godina kada će se ponovo okupiti i prepričavati akcije i poteze koji su obeležili njihovu fudbalsku mladost.