Festival muzičke izuzetnosti: RAVANELIUS u Ćurpiji

Festival muzičke izuzetnosti: RAVANELIUS u Ćurpiji

Drugo izdanje festivala muzičke izuzetnosti Ravanelius biće održano od 16. do 18. jula u Ćurpiji.

Festival „Ravanelius” je festival klasične muzike koji organizuju Ustanova kulture Ćuprija i Škola za muzičke talente uz podršku Opštine Ćuprija. Osmišljen kao spektakularni trodnevni festival, Ravanelius u Ćupriju uvodi novi kulturni sadržaj i skreće pažnju na renomirane muzičke umetnike i ansamble, ali i na mlade i perspektivne umetnike, učenike Škole za muzičke talente, jedinstvene obrazovne institucije na našim prostorima.

Ovogodišnji Ravanelius će od 16. do 18. jula, između ostalih, ugostiti Simfonijetu Sofija iz Bugarske, kvartet Habanera i Duvački kvintet Beogradske filharmonije. Najmlađi posetioci će uživati u radionici izrade gudačkih instrumenata i dečijoj operi koju će izvesti udruženje umetnika Visoko C. Za profesionalce i zainteresovane u oblasti kulture biće organizovana panel diskusija koju će održati Smiljka Isaković, među muzičkom kritikom omiljena kao ,,prva dama čembala’’ i Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarčeve zadužbine.

Festival će zatvoriti maestro Stefan Milenković, naš slavni violinista i Kamerata akademika, profesionalni kamerni orkestar Akademije umetnosti u Novom Sadu.