Ekipa „Ah, ah“ iz Ćuprije pobednik 13. Crevarijade

Ekipa „Ah, ah“ iz Ćuprije pobednik 13. Crevarijade

Crevarijada 13. po redu ove godine je okupila veliki broj ljudi, a više od 40 ekipa iz cele Srbije i regiona su se takmičile u spremanju specijaliteta od crevaca. Pobednik ovogodišnje manifestacije je ekipa „Ah, ah“ iz Ćuprije, drugo mesto je pripalo timu „Slava smarti“ iz Jagodine, dok je trećeplasirana ekipa „Nid“ iz Travnika. Predstavnik pobedničke ekipe kako kaže očekivao je pobedu, jer osim dobrog umeća u kulinarstvu, potrudili su se i oko jedinstvenog stajlinga.

Osim u kategoriji najukusniji specijalitet, žiri je ocenjivao najdekorativniji tanjir i najlepši štand. Spremljene specijalitete ocenjivao je žiri kog su činili najbolji kulinari Ćuprije, na čijem je čelu bio glumac i voditelj Srđan Ivanović. Tradicionalno je i ove godine održano takmičenje u brzom ispijanju piva. Lepo vreme posetioci su iskoristili da prošetaju Moravskim parkom i besplatno konzumiraju različite specijalitete od crevaca.

Crevarijadu godinama unazad organizuju opština Ćuprija i Turistička organizacija, a ove godine pridružili su im se i lokalni preduzetnici. Nakon proglašenja pobednika, prisustni u parku kraj Morave uživali su u koncertu estradnog umetnika Željka Šašića.