Dvanaesta samostalna izložba Bojana Petrovića – Bokca

Dvanaesta samostalna izložba Bojana Petrovića – Bokca

Spajanjem muzike, igre i fotografije, Bojan Petrović Bokac želi da dopre do ljubitelja digitalne umetnosti i da oni zapravo uživaju u njegovom stvaralaštvu. Fotografišući talentovane devojčice iz baletskog studija „Perla“, i uz konsultaciju sa Leposavom Ivanković direktorkom biblioteke „Dr. Vićentije Rakić“, nastala je serija fotografija koje će pretočiti u izložbu slika. Njen naziv je „Balerina, vaspitanje, igra i umetnost“ koja će praktično zameniti izložbu ,,Fotografkinja” članica Art tima.

Bojanu Petroviću Bokcu jednom od najpriznatijih paraćinskih fotografa ovo je dvanaesta samostalna izložba. Petrović se fotografijom bavi preko 10 godina, a interesovanje ka ovoj vrsti umetnosti pokazao je još u ranoj mladosti.

Član i jedan od osnivača paraćinskog Art tima je polovinom januara ove godine dobio lepe vesti jer ga je Fotografska asocijacija Amerike nagradila priznanjem  „Proficiency“ – PPSA.

Izložbe Bojana Petrovića obično kod naših sugrađana izazivaju veliko interesovanje. 12. samostalna izložba dokumentarnih i umetničkih fotografija biće održana u holu paraćinske Bioblioteke 4. marta od 19 časova.