Samostalna izložba slika Zorana Anđelkovića Keca „Moja Srbija“

Samostalna izložba slika Zorana Anđelkovića Keca „Moja Srbija“

U prepunom holu Narodne biblioteke u Ćićevcu u utorak uveče održana je samostalna izložba slika „Moja Srbija“. Njen autor je Zoran Anđelković Kec jedan od najpoznatijih slikara naivaca u ovim krajevima. Već godinama inspiraciju pronalazi u lepotama Srbije, a za jednu od slika i u našem najboljem teniseru i problemima u kojima se našao u Australiji.

Zoran Anđelković Kec živi u Mrzenici kod Kruševca i slikarstvom se bavi već trideset pet godina. Učestvovao je u mnogobrojnim likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu, a do sada je imao više desetina samostalnih i grupnih izložbi.

Njegove slike bili su u prilici da vide i predstavnici opštinske vlasti u Ćićevcu među kojima i predsednica opštine Mirjana Krkić.

Izložba je izazvala veliko interesovanje kako kod meštana Ćićevca tako i kod njegovih kolega i prijatelja. Zanimalo nas je kako oni doživljavaju njegova dela i šta im se u Zoranovim slikama dopada.

Zoran Anđelković Kec kaže kako je vezan za svoju rodnu kuću, tako da nikada nije menjao mesto prebivališta, a priroda koja ga okružuje još više doprinosi njegovoj umetničkoj mašti. Slikarstvom se bavi punih 35 godina i jedan je od osnivača Udruženja umetnika „Plavo i zlatno“ koje obuhvata umetnost, tradiciju i narodne običaje.Zanimljivo,ovo je njegova prva samostalna izložba u Ćićevcu koju će meštani ovog malog mesta biti u prilici da vide do 10. marta.