Crni petak – istina i zabluda

Crni petak – istina i zabluda

Poslednjeg petka u novembru veliki trgovinski lanci i prodavnice prodaju artikle po sniženim cenama, a popusti se u zavisnosti od kategorije robe kreću uglavnom od 20 do 50%. Na paraćinskim ulicama u jutarnjim časovima nije bilo gužve, da li zbog kiše ili što se zbog obaveza kupovina uglavnom ostavlja za popodne. Pitali smo sugrađane da li kupuju na crni petak i kako su zadovoljni popustima.

U nekim radnjama popusti su aktuelni tokom čitavog meseca, a dodatna sniženja imaju na crni petak ili tokom poslednjeg vikenda u mesecu. Kupovina elektronike i bele tehnike je često prvi izbor u drugoj polovini novembra. Kućni aparati, televizori, laptopovi i mobilni telefoni su čest izbor kupaca za ovaj „praznik kupovine“.

Veliki broj kupaca čeka upravo ovaj period godine za kupovinu skupih stvari znajući da će moći da ih nabave po znatno povoljnijim cenama nego inače.

Ukoliko želite da izbegnete gužvu, artikle možete naručiti i preko interneta, jer popusti važe i za onlajn kupovinu i nertetko su veći od onih u prodavnicima. Ipak treba dobro utvrditi da li kupujete na zvančnoj stranici ili sajtu određenog brenda jer se sve češće javljaju lažni profili, pa vam novac može otići na pogrešno mesto i nećete dobiti željeni proizvod.