Javni poziv poljoprivrednicima, kako do zaštitnog rama za traktor

Javni poziv poljoprivrednicima, kako do zaštitnog rama za traktor

Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je Javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnog  rama za traktor koji služi kao prevencija od vetra, loših vremenskih prilika pa i da zaštiti vozača traktora prilikom prevrtanja.U poslednje tri godine van javnih puteva, usled prevrtanja na traktorima bez zaštitnog rama nastradalo je čak 86 lica. Javni poziv otvoren je za poljoprivredne proizvođače do 30. novembra. U uslovima za konkurisanje na ovom Javnom pozivu i potrebnoj dokumentaciji govorio je Dušan Mijajlović, član Opštinskog veće zadužen za poljoprivredu.

Sve ove pa i još neke dodatne informacije Paraćinski poljoprivrednici imaće priliku da čuju u sredu na sastanku u Regionalnom inovacionom start ap centru. Formiranje budžeta za poljoprivredu za narednu godinu na osnovu preporuka, saveta i stvarnih potreba poljoprivrednih proizvođača za dobijanje podsticaja, biće glavne teme ovog sastanka. Njemu bi trebalo da prisustvuju i zaposleni u Savetodavnoj stručnoj službi Jagodina.

Paralelno sa Javnim pozivom za dodelu zaštitnog rama za traktor, u toku je još jedan, a to je prijava za bespovratnu isporuku do 15.000 tona merkantilnog kukuruza u cilju upućivanja pomoći uzgajivačima mlečnih krava. Ovaj Javni poziv za fizička i pravna lica otvoren je do 23. novembra.