Članovi škole fudbala VUK ponovo na terenu

Članovi škole fudbala VUK ponovo na terenu

Članovi škole fudbala Vuk iz Paraćina vratili su se na teren i nastavili sa treninzima nakon puna dva meseca zbog pauze prouzrokovane pandemijom korona virusa. Oni su u ponedeljak odradili prvi trening na starom terenu FK SFS Borac a treningu se odazvalo 30-ak dečaka.

U školi fudbala Vuk trenira preko 250 dečaka i desetak devojčica u dva dnevna termina: prepodne i popodne. Glavni trener Boban Lazić kaže da je velika većina roditelja saglasna sa time da se njihova deca vrate na teren.

Vanredno stanje jeste ukinuto ali su i dalje na snazi izvesne mere. Svim mladim fudbalerima preporučeno je da redovno održavaju ličnu higijenu i da odmah nakon treninga operu svoju opremu. Lazić kaže da redovno komunicira sa roditeljima koji su mu dali nekoliko odličnih predloga.

Pauza od dva meseca negativno je uticala na fizičku spremu mladih fudbalera a da ne bi u potpunosti ispali iz forme pojedinci su radili individualno.

FSS je pre nedelju dana doneo odluku da se sve amaterske, srpske i lige nižeg ranga neće nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije. Boban Lazić smatra da je dobar rezultat prikazala ekipa pionira koja nastupa u 1. Ligi Reg. Istočne Srbije.

Lazić je najavio održavanje 11. Međunarodnog turnira prijateljstva koji bi trebalo da bude održan od 24. do 28. avgusta. To će u velikoj meri zavisti od epidemiološke situacije u zemlji.