Upis u vrtiće PU Bambi za narednu školsku godinu

Upis u vrtiće PU Bambi za narednu školsku godinu

Upis dece u vrtiće Predškolske ustanove „Bambi“ u Paraćinu za narednu školsku godinu, kao i upis dece u pripremni predškolski program za celodnevni i poludnevni boravak ove godine će biti organizovan u izmenjenim okolnostima usled epidemije koronavirusa. Prva mogućnost za roditelje je elektronska prijava dece putem portala eUprava Vlade Republike Srbije gde će izborom grada i ustanove roditelji dobiti detaljna uputstva o proceduri za upis.

Pred polazak u vrtić roditelji će za decu, kao i do sada, morati da donesu lekarsko uverenje, kao i fotokopiju kartona vakcinacije.

Za roditelje koji ne budu u prilici da koriste uslugu online prijavljivanja, prijem dokumentacije za upis u vrtiće biće organizovan u vrtiću „Kolibri“, ali prvo za predškolce. Od septembra u predškolsko kreću deca rođena od 1. marta 2014. do 1. marta 2015. godine. 

S obizom na to da je pohađanje pripremnog predškolskog programa obavezno, kao i polazak u školu, svi predšolci biće upisani u vrtiće PU „Bambi“ na celodnevnom boravku, ali i poludnevnom boravku pri osnovnim školama. Koliko će biti slobodnih mesta za upis dece vrtićkog uzasta još uvek nije poznato.

Za predškolce upis počinje 11. maja i traje do kraja juna. Veoma je važno da roditelji na vreme predaju neophodnu dokumentaciju kako bi u ustanovi mogao da bude urađen plan grupa i određen neophodan broj radnika. Sa druge strane, prijem dokumentacije za upis dece u vrtić je stalan i traje tokom cele godine, a tokom vanrednog stanja obavljan je isključivo elektronskim putem. I u ovom slučaju će za roditelje koji ne budu u mogućnosti da dete prijave online, prijem dokumentacije nakon 1. juna biti organizovan u vrtiću „Kolibri“.