Besplatna članarina za đake prvake u paraćinskoj Narodnoj biblioteci „Dr Vićentije Rakić“

Besplatna članarina za đake prvake u paraćinskoj Narodnoj biblioteci „Dr Vićentije Rakić“

Da u digitalnoj eri, telefon, tablet i računar ne bi zamenili knjige, koje tek treba da zavole, u Narodnoj biblioteci „Dr Vićentije Rakić“ trude se da na različite načine razvijaju i neguju čitalačke navike. A onda su došli na sjajnu ideju, da svim prvacima sa teritorije opštine Paraćin poklone besplatnu jednogodišnju članarinu u ovoj ustanovi.

Zbog trenutne epidemijske situacije, Narodnu biblioteku školarci posećuju u organizovanim grupama gotovo svakog dana. Dečija nedelja ove godine obeležava se od 4. do 10. oktobra, a zaposleni u ovoj ustanovi kažu da će đacima, osim knjiga, stripova i časopisa pripremiti i kreativne radionice, uz poštovanje svih epidemijskih mera.

Čitanje ima važnu ulogu u odrastanju svakog deteta. Kroz različite knjige i likove, najmlađi čitaoci upoznaju nove situacije, okolnosti i principe po kojima funkcioniše svet oko njih. Dečije odeljenje Narodne biblioteke „Dr Vićentije Rakić“ poseduje veliki broj enciklopedija, knjiga, lektira i romana. direktorka ove ustanove, Leposava Ivanković uputila je apel roditeljima da dođu sa svojom decom i učlane ih u biblioteku, a potom izaberu knjige koje će njihovi mališani čitati. Na taj način deca će razvijati pozitivan odnos i ljubav prema knjizi.