11. Međunarodni turnir prijateljstva u fudbalu

11. Međunarodni turnir prijateljstva u fudbalu

Nakon višemesečne pauze prozrokovane korona virusom, mladi fudbaleri su se vratili svojim omiljenim obavezama. Zato su sa svojim klupskim drugovima ponovo u Paraćinu gde još jednom učestvuju na Međunarodnom turniru prijateljstva u fudbalu.

Škola fudbala VUK ovaj turnir organizuje već 11 godina a ovog leta su se pozivu Paraćinaca odazvali članovi ekipa iz čak 60 klubova i škola fudbala iz Srbije. Dobri uslovi i gostoprimstvo samo su neki od razloga što deca i njihovi treneri već godinama dolaze u Paraćin.

Međunarodni turnir prijateljstva ove godine neće opravdati svoj pun naziv jer zbog pandemije korona virusa izostaju ekipe iz inostranstva.

Lige petlića i pionira u regionu Istočne Srbije su počele pre desetak dana što je bio znak da ovaj turnir može biti održan ali uz poštovanje mera u doba pandemije.

Osim na terenu FK SFS Borac turnir se odvija i na mini pič terenu SRC „7. juli“. Tokom tri dana koliko će trajati Međunarodni turnir prijateljstva biće odigrano preko 100 utakmica u fudbalu 7 i 8 prilagođenog deci starosti od 7 do 12 godina.