Takmičenje za najbolju fotografiju „Čovek u fokusu“

Takmičenje za najbolju fotografiju „Čovek u fokusu“

Delegacija Evropske unije u Srbiji i National Geographic Srbija organizuju konkurs za najbolju socijalno angažovanu fotografiju u Srbiji „Čovek u fokusu“.

Na konkursu mogu učestvovati punoletni građani Srbije, kao i projekti koji se bave socijalnim pitanjima, a koje finansira Evropska unija u Srbiji.

Tema konkursa je socijalno angažovana fotografija u Srbiji (npr. foto dnevnici tokom vanrednog stanja/pandemije, socijalni nemiri, položaj pripadnika ranjivih grupa tokom pandemije, migranti…), navodi se na sajtu Delegacije EU u Srbiji.

Žiri kojeg čine Marko Đurica, fotoreporter (Reuters), Aleksandar Kelić, docent Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, Igor Rill, urednik National Geographic Srbija, David Pužado, Belgrade Photo Month i Daliborka Nikolić, EU info centar, nagradiće tri najbolje fotografije koje su poslali građani Srbije i uručiti „Specijalnu nagradu žirija za najbolju fotografiju EU projekta u Srbiji“.

Nagrade su vaučeri za kupovinu foto opreme u vrednosti od 1.000 evra (prva nagrada), 500 evra (druga nagrada) i 300 evra (treća nagrada). Žiri će dodeliti i specijalnu nagradu (diplomu) za najbolju fotografiju EU projekta u Srbiji. 15 najboljih fotografija (uključujući  i tri nagrađene), kao i pet najboljih fotografija koje su poslali EU projekti u Srbiji biće odštampano i predstavljeno na izložbi.

Prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic.

Fotografije treba slati do 20. oktobra 2020. na elektronsku adresu takmicenje@euinfo.rs.