Zimski šahovski festival, OŠK Paraćin

Zimski šahovski festival, OŠK Paraćin

Najbolji srpski šahisti kako i oni iz okolnih zemalja još jednom će boraviti u Paraćinu gde će pokazati svoje umeće na šahovskoj tabli. OŠK Paraćin je prepoznatljiv po Šahosvskom festivalu koji se organizje na leto a ove godine će po drugi put biti održan Zimski šahosvski festival u Dnevnom centar klubu.

Otvoreno prvenstvo Paraćina je prvi put održano pre 9 godina a 2019. je promenilo naziv u Zimski šahovski festival. Saša Jevtić predsednik OŠK Paraćin podseća da su na prošlogodišnjem festivalu u okviru amaterskog otvorenog prvenstva Paraćina predstavnici kluba domaćina Uroš Cvetanović i Nenad Dimitrijević osvojili prvo i drugo mesto. Iz tog razloga u klubu očekuju dobar plasman na ovogodišnjem Festivalu.

Zimski šahovski festival imaće svoju uvertiru jer će pre njega u Dnevnom centar klubu već sutra početi prvi u seriji Gran-pri brzopoteznih turnira. Saša Jevtić kaže kako za ovu vrstu takmičenja u šahu vlada veliko intersovanje.

OŠK Paraćin je nedavno obeležio deset godina uspešnog rada. U tom periodu kao najveći uspeh u klubu smatraju plasman najviši rang, Prvu ligu Srbije. U tom periodu mnogi igrači su se domogli brojnih priznanja i šahovskih zvanja.

Zimski šahosvski festival počeće poslednjeg dana januaram, trajaće nedelju dana i činiće ga Otvoreni amaterski i dva zatvorena turnira – velemajstorski i intermajstorski.