Za predsednicu SO Paraćin izabrana Slavica Jovanović

Za predsednicu SO Paraćin izabrana Slavica Jovanović

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Paraćin skupštinskom većinom je za predsednicu Skupštine opštine Paraćin izabrana diplomirana pravnica Slavica Jovanović koja će skupštinom predsedavati i u narednom četvorogodišnjem mandatu. Na osnovu rezultata poslednjih lokalnih izbora održanim 17. decembra 2023. godine na kojima je Opštinska izborna komisija verifikovala 5 izbornih lista verifikovani su mandati 55 odbornika i to: 31 sa liste „Aleksandar Vučić – Paraćin ne sme da stane“, Socijalistička partija Srbije – „Ivica Dačić – premijer Srbije“ 6 mandata, POKS – „Nada za Paraćin – novi DSS Nemanja Radomirović“ 3 madata, „Ujedinjena opozicija Paraćina – Bojan Jovanović“ 11 mandata i „Paraćin protiv nasilja 4 mandata“. Slavica Jovanović predsednica SO Paraćin se nakon izbora obratila prisutnima i zahvalila na ponovnom ukazanom poverenju.

Većinom glasova odbornika doneta je odluka da zamenik predsednice Skupštine opštine Paraćin ostaje Miloš Đokić diplomirani politikolog i pravnik.

Sednicom je do izbora predsednika Skupštine predsedavao najstariji odbornik Ljubiša Nikolić, dok mu je u radu pomagala najmlađa odbornica Nevena Ljutić. Funkciju sekretara Skupštine opštine Paraćin će i u narednom mandatu obavljati diplomirana pravnica Dragana Kostić, dosadašnji sekretar, dok je za njenu zamenicu skupštinskom većinom izabrana Maja Ostojić, diplomirana pravnica. Sednica je završena konstatacijom da će izbor predsednika opštine Paraćin i zamenika predsednika kao i drugih organa izvršnih vlasti biti odložen za narednu sednicu Skupštine opštine Paraćin koja će naknadno biti zakazana.