Program “Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou” u RISC-u

Program “Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou” u RISC-u

U Regionalnom inovacionom start ap centru sutra od 12 časova biće predstavljen program “Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou”. Ovom prilikom biće održana prezentacija programa i smernica za prirpemu predloga projekta.

Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou je trogodišnji projekat koji finansira Evropska unija u okviru nacionalnog Programa IPA 2020, ukupne vrednosti 6,5 miliona evra. Ugovorno telo je Ministarstvo finansija – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, nadležno ministarstvo za realizaciju projekta je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dok je Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) zadužena za implementaciju projekta.

Realizacijom ovog projekta biće stvoreni uslovi za unapređenje kvaliteta i obima usluga socijalne zaštite i podsticanje inkluzije ugroženih i marginalizovanih grupa, posebno romske populacije na lokalnom nivou, što će doprineti poboljšanju efikasnosti politika socijalnog uključivanja kako bi se podstakle jednake mogućnosti i aktivno učešće žena i muškaraca.