Vladan Mrkušić, prvak države u sportskom ribolovu

Vladan Mrkušić, prvak države u sportskom ribolovu

Član OSR „Mrena“ iz Paraćina Vladan Mrkušić pobednik je državnog prvenstva u sportskom ribolovu u disciplini plovak. On je nakon prethodno održana dva kola u Novom Sadu, na završnom takmičenju u Smederevu, koje je na kanalu Železare trajalo dva dana, imao najveći ulov. Iako je na startu takmičenja imao lošu poziciju na stazi i ulov ne veći od jednog kilograma, Vladan je ipak završio kao prvi u sektoru. Sutradan je promenio taktiku, bio strpljiv, što je rezultiralo odličnim ulovom babuške.

Mrkušić je odbranio titulu prvaka Srbije u sportskom ribolovu osvojenu prošle godine. Uspeh je ponovio samo nekoliko meseci od stravične nesreće i sudara sa autobusom u Bugarskoj. Nakon teških povreda ruke, karlice i kolena kao i dve operacije decembra 2019., Vladan se pecanju vratio već krajem aprila ove godine.

Uz Vladana, na prvenstvu Srbije učestvovao je još jedan predstavnik Mrene.

Prošla godina jedna je od najuspešnijih u skoro 70 godina dugoj istoriji ovog kluba. Njihovi takmičari osvajači su zlatnih medalja na Balkanskim prvenstvima u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Takođe, iz redova paraćinskog ribolovačkog kluba, petoro članova su reprezentativci Srbije.

Pandemija korona virusa odložila je Svetsko prvenstvo gde je trebalo da nastupe ribolovci iz Paraćina. Do kraja godine članovi Mrene će učestvovati na pojedinačnom državnom prvenstvu u disciplini fider nakon čega sledi ekipno takmičenje.