Više od 140 osoba iz opštine Paraćin inficirano je novim korona virusom

Više od 140 osoba iz opštine Paraćin inficirano je novim korona virusom

Devet osoba iz opštine Paraćin pozitivno je na korona virus, jučerašnji su podaci Štaba za vanredne situacije u Paraćinu. Pet osoba je iz Gornje Mutnice, dve su iz Klačevice, i po jedna iz Donjeg Vidova i Paraćina. Kako je objavio komandant paraćinskog štaba Saša Paunović trenutno su lokalnim vlastima dostupne samo informacije o rezultatima za građane koji su se javili lokalnim zdravstvenim ustanovama, što znači da na ovom spisku nisu građani koji su se eventualno testirali u nekoj drugoj zdravstvenoj ustanovi i pozitivni su na kovid 19.

Prema jučerašnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ objavljenih na sajtu covid19.data.gov.rs još 11 osoba u Pomoravlju inficirano je korona virusom. Najviše novoobolelih je u Paraćinu i Rekovcu, po tri, po dvoje je u Ćupriji i Despotovcu i jedna osoba je iz Jagodine. Ukupan broj obolelih od kovida 19 u pomoravskom okrugu zaključno sa 24. aprilom je 541.

  • Ćuprija – 229 inficiranih osoba
  • Paraćin – 142 inficirane osobe
  • Jagodina – 110 inficiranih osoba
  • Svilajnac – 26 inficiranih osoba
  • Despotovac – 22 inficirane osobe
  • Rekovac – 12 inficiranih osoba.

U samoizolaciji su osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima i njihov broj u Pomoravlju je 1021. Najviše ih je u Ćupriji 344, a zatim sledi Jagodina sa 231 osobom u izolaciji i Paraćin sa 307. U Despotovcu je samoizolovano 86 lica, Svilajncu 39 i Rekovcu 12.