Šta ce biti sa uplaćenim turističkim aranžmanima

Šta ce biti sa uplaćenim turističkim aranžmanima

Da li ćemo ovog leta moći na odmor van granica Srbije? Ovo je tema koja je sve više prisutna kod naših sugrađana obzirom na lepo vreme i sezonu odmora koja nam se bliži.

Izvesno je da na more neće moći oni građani koji su uplatili aranžmane u predsezoni, kaže Jelena Jovčić vlasnica turističke agencije.

Turistički aranžmani preko agencija iz Srbije čiji su polasci bili planirani do 15. maja otkazani su prema uputstvima nadležnih. Prema poslednjim informacijama ova uredba biće produžena za još jedan mesec. Jelena Jovčić objašnjava na koji način naši sugrađani mogu da ostvare mogućnost zamenskog putovanja kao i to da li će im biti vraćen novac ukoliko prethodnu opciju odbiju.

Turističke agencije prestale su sa radom još polovinom marta a povratak svojim redovnim obavezama očekuju oko 10. maja. Jovčićeva kaže da putnici ne otkazuju putovanja kao i to da i dalje ima zainteresovanih za rezervaciju putovanja.

Grčka je jedna od najpopularnijih destinacija prethodnih godina. Tamošnje ministarstvo za turizam ranije je najavilo da bi ovogodišnja letnja sezona mogla da počne između 15. juna i početka jula.